View of beveled glass curtain when opened, Lutz Haufschild, Public Art and Private Projects, Four Seasons Stanza
0
Four Seasons Stanza|  0


  • Four Seasons Stanza: View from hallway
  • Four Seasons Stanza: Detail
  • Four Seasons Stanza: Partial view of beveled glass installation
  • Four Seasons Stanza: Digital rendering of freestanding glass sculpture
 

The suspended glass screen, Light in Equipoise, separates the spacious sky-lit foyer from the living areas of this distinctive residence. More than 8500 bevels, laminated to both sides of tempered glass panels, offer an elegant introduction to the home. When closed the glass veil provides privacy; but when guests are being entertained the center slides first outwards and then sideways, allowing guests to move freely between the different areas. The work is never static, changing with the time of day, the weather, the passing of the season, and the orientation of the viewer.

Location: 
Four Seasons Hotels and Resorts, Corporate Offices, Toronto, ON, Canada
Artist: 
Lutz Haufschild
Medium: 
Four panels of laminated colored bevels on two sheets of plate glass
Architect: 
KML Designers Artists Managers, Toronto, ON, Canada